Op Het Eilandje kun je genieten van de immense jachthaven, evenals culturele bezienswaardigheden. Een eindje verderop is er bovendien de mogelijkheid tot gezellig tafelen op culinair topniveau met de ganse familie in “Het Pomphuis”.
Het Pomphuis ligt aan het uiteinde van Het Eilandje, of aan het begin van de Haven van Antwerpen. Dit gebouw heeft altijd gediend als plaats om de droogdok van Europa leeg te pompen, maar werd uiteindelijk buiten werking gesteld in 1982. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze 62 jaren van intens werken aan de Antwerpse haven ervoor gezorgd heeft dat de Momumentenzorg Het Pomphuis in haar armen heeft gesloten.
In mei 2002 heropende Het Pomphuis als restaurant. En wat voor één. De menukaart omvat gerechten vanuit een Franse keuken met steeds verrassende en vernieuwende desserts. De wijnkaart is voorzien van een uitgebreide waaier aan kwaliteitsvolle wijnen vanuit alle hoeken van de wereld. Het is zelfs mogelijk om een kijkje te gaan nemen in deze bijzondere wijnkelder op de benedenverdieping naast de grote dokpompen van weleer.
Toen we binnenkwamen maakte het trendy en romantische interieur een heuse indruk op ons. Het idee dat vroeger hier dé herstellingsplaats van de Red Star Line schepen waren, wordt in de realiteit nog extra benadrukt doordat de authentieke pompen nog steeds aanwezig waren. Maar de architect die het schepenhuis heeft omgetoverd tot dit restaurant verdient toch de dikste pluim. Hieronder een klein visitekaartje voor de nieuwsgierige lekkerbekken:
Het Pomphuis
Siberiastraat z/n
2030 Antwerpen
Tel: 03/770.86.25
Fax: 03/770.86.10
Openingsuren:
Ma-Do van 12.00 tot 15.00 en van 18.00 tot 22.30
Vr-Za van 12.00 tot 15.00 en van 18.00 tot 23.00
Zo doorlopend van 12.00 tot 22.00
Email: info@het pomphuis.be
Online reserveren?
Bezoek de website http://www.hetpomphuis.be onder reservaties!
woensdag 12 maart 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten